Indlejring af
næringsstoffer i æg
Af Erik Dam, Chefagronom, HEDEGAARD Agro
Livskraft æg fra HEDEGAARD er rig på D-vitamin, E-vitamin og selen.
Indlejring af næringsstoffer i æg har særlig interesse, fordi de som udgangspunkt har en særdeles høj biooptagelighed og for næringsstoffer som netop vitamin E, vitamin D og selen gælder, at der nu er anerkendte anprisninger relateret til human sundhed på fødevarer. De 2 førstnævnte er fedtopløselige vitaminer og kan forholdvis enkelt indlejres i æggeblommen.
Optag mere
D-vitamin
Af Christian Bitz for HEDEGAARD
Den bedste kilde til D-vitamin er solen. Det er dog kun i sommerhalvåret, at solen er stærk nok herhjemme.
Derfor må man kigge på andre kilder, og kosten er, efter solen, den vigtigste kilde. Det er kun ganske få fødevarer, der indeholder
D-vitamin i nævneværdig grad. Æg er en af dem.
Forskerne har i flere år fortalt om, hvor fantastisk D-vitamin for vores helbred. D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der er særdeles vigtigt for flere af kroppens funktioner og organer såsom knoglerne, immunforsvaret. D-vitamin er med til at nedsætte risikoen for at udvikle sygdomme, f.eks. kræft og sklerose.
Hvordan adskiller
Livskraft™ sig?
Af Erik Dam, Chefagronom, HEDEGAARD Agro
Vitaminer er livsvigtige mikronæringsstoffer for både mennesker og dyr og de fleste vitaminer indgår i kroppens stofskifteprocesser.
Vitaminer dannes ikke i tilstrækkelige mængder eller dannes slet ikke i hverken vores eller dyrs krop. Derfor er både mennesker og dyr, herunder f.eks. også husdyr, afhængige af få tilført blandt andet vitaminer, via den føde vi hver især ernærer os ved.