• Jørgennødgårdhansen Slide Web2
  • Jørgennødgårdhansen Slide Web3
  • Jørgennødgårdhansen Slide Web4
  • Jørgennødgårdhansen Slide Web5
  • Jørgennødgårdhansen Slide Web6

Bremerholm, som ligger lidt syd for Aalborg tæt på Lundby Krat, drives af den økologiske landmand Jørgen Hansen og hans kone Ane, der arbejder på den lokale skole, samt deres tre sønner Mathias, Andreas og Lucas. 

Jørgen og Ane købte Bremerholm i 1991, hvor de udelukkende havde konventionel planteavl, mens de begge gik på arbejde ved siden af landbruget. Jørgen havde dog en drøm om at blive fultidslandmand hjemme på gården.  

De valgte derfor i 2004 at bygge et hønsehus til 12.000 høner, som gav Jørgen muligheden for at blive fultidslandmand. Valget var helt klart for Jørgen og Ane, at det skulle være økologiske høner, da det er meget vigtigt og mest naturligt for dem, at hønerne kan komme ud og få frisk luft og motion. I 2014 udvidede Jørgen og Ane med etagesystemer i stalden og har nu 18.000 økologiske høner.  

På de tilhørende marker dyrker Jørgen deres økologiske grovfoder til hønerne, som består af byg og ærter, der ensileres samt frø, hvede, byg og rug. Største delen af markerne dyrkes økologisk, kun en lille andel er fortsat konventionelt, men inden længe har Jørgen omlagt alt til økologi. 

Jørgen og Ane nyder deres arbejde med økologiske høner, fordi udviklingen går hurtigt og der forskes hele tiden i nye tiltag, der gør, at forholdene for dyrene forbedres. Hønernes trivsel er meget vigtig for Jørgen og Ane, som sætter stor pris på at se, når hønerne en sommerdag nyder livet i hønsegården med sandbad og roden i jorden.