• OVERGAARD V18
  • OVERGAARD V14
  • OVERGAARD V15
  • OVERGAARD V09
  • OVERGAARD V11
  • OVERGAARD V01
  • OVERGAARD V02
  • OVERGAARD V03
  • OVERGAARD V08
  • OVERGAARD V04
  • OVERGAARD V05
  • OVERGAARD V13
  • OVERGAARD V20
  • OVERGAARD V24
  • OVERGAARD V25
  • OVERGAARD V19

Overgaard



Overgaard som ligger 5 km syd for Hammerum ved Herning, drives af den økologiske landmand Jakob Kjær og hans kone Tina, der arbejder som veterinærsygeplejerske. De har i alt 54 hektar jord til gården, heraf 14 hektar med egen skov. Jorden bliver blandt andet brugt til at dyrke foder til hønsene i form af ensilage lavet på byg. Kornet dyrkes økologisk, hvilket blandt andet vil sige, at der ikke må andvendes sprøjtegifter og kunstgødning på markerne. Økologireglerne sætter i dag krav om, at økologiske høns får 95 % økologisk foder, men Jakob Kjær fodrer med 100 % økologisk foder. Grovfodret er et krav i den økologiske produktion, fordi det er godt for dyrenes velbefindende og forebygger sygdomme.

I rundbuestalden, der udgør hønsehuset rummer i dag 9000 økologiske høns, som lægger cirka 8000 brune økologiske æg dagligt. Hønsehuset er placeret i midten af en 7,2 hektar stor hønsegård, der er beplantet med cikorie og lucerne, som giver æggeblommerne en særlig flot gul farve. Tilplantningen i hønsegården skaber tryghed og beskæftigelse for hønerne, så de ikke bliver stressede, og herved ikke har tildens til at hakke og plukke hinanden. 

Jakob lagde om til økologisk drift i 2001, hvilket han er glad for, da efterspørgslen på økologiske æg er yderst stigende. Hvert femte æg, der i dag bliver solgt i Danmark, er økologisk, og halvdelen af dem kommer fra DAVA Foods.

 Økologi med omtanke – året rundt!