Små fuldkornsbitza
med spejlæg og friske krydderurter
Du skal bruge
Dej:
15 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
300 g fuldkornshvedemel
400-500 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1 dl ketchup (f.eks. Alfred & Katrines uden filter)
friskreven ost, 45+
4 æg str. M
blandede friske krydderurter
1 tsk grillkrydderi
1 spsk kryddersalt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, og rør mel og olie i. Ælt dejen godt på bordet, og lad den hæve ved stuetemperatur i mindst en time – gerne længere.
Tænd ovnen på fuld knald! Max varme. Sæt en bageplade i ovnen.
Del dejen i 4 stykker, og rul dem papirtyndt ud. Læg dejstykkerne på et stykke bagepapir, og smør med tomatsovs (ketchup). Drys herefter med friskrevet ost af den gode slags, f.eks. en 45+ Danbo (ikke det der fusk i poser!).
Så er de klar til at få smag og karakter! Slå et æg ud på hver pizza – forsigtigt, så det ikke går i stykker.
Træk bagepapir med pizzaer over på den varme bageplade eller bagesten, og bag dem i 10-12 minutter ved 220 °C i varmluftsovn.
Top din pizza med friske krydderurter sat på det stegte æg. Krydr med grillkrydderi og kryddersalt.