Du skal bruge
Saft:
4 blodappelsiner
100 g vandmelon
10 mynteblade
1 tsk frisk ingefær
4 skiver daggammelt brød
1 dl olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
2 æg
50 g frisk gedeost
1 tsk grill krydderi
4 skiver seranoskinke
1 bdt frisk rosmarin eller basilikum
1 tsk røget paprika
4 små glas
Sådan gør du
Saft:
Skræl og del blodappelsinerne. Fjern evt. sten, og blend appelsinerne med skrællet vandmelon (husk at fjerne kernerne). Tilsæt mynte og frisk, skrællet ingefær i små tern, mens blenderen kører. Lad blenderen snurre i 3-4 minutter.
Skær daggammelt brød i fine skiver (ca. 5 cm brede og 10 cm lange). Dryp brødet med olivenolie og rosmarin. Rist brødet på brødristeren eller steg det på en pande med olie. Lad brødskiverne køle af og læg dem til side.
Kog æggene næsten hårdkogt. Del dem i kvarte.
Smør lidt frisk gedeost på brødskiverne – sådan lidt rustikt. Krydr med grill krydderi. Rul seranoskinken som små cigarer og læg dem på brødet, to på hvert stykke. Placer æggene på toppen og drys med urter og paprika.
Hæld saften i et glas og læg ’tapas-stykkerne’ på toppen.