Skidne æg


  • Aeg M Sennepssovs
Forfatter: økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Sennepssovs

20 g smør

20 g hvedemel

3 dl sødmælk

1 spsk grovkornet sennep

salt og peber

 

½ rødløg

200 g spinat

½ citron, saft

4 stykker brød, ristet

1 tsk smør

4 økologiske æg, blødkogte

purløg

 

Fuldkornsbrød

½ dl koldt vand

½ pk gær

2 økologiske æg

330 g grahamsmel

320 g hvedemel

2 tsk frisk timian

1½ tsk salt

 

Sådan gør du

En af de største og nu næsten glemte danske klassikere er skidne æg (æg i sennepssovs). Denne ret er en ny fortolkning, som vil gøre sig godt på ethvert frokostbord.

Smelt smør i en lille gryde og rør hvedemel i til en ensartetmasse. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, og kog sovsen igennem et par min. Smag til med sennep, salt og peber.

Sautér løg i lidt smør på en varm pande og vend spinat i med lidt citronsaft til den begynder at falde sammen. Anret spinaten på ristet brød med smilende æg, sennepssovs og hakket purløg.

Fuldkornsbrød

Pisk vand, gær og æg sammen, tilsæt grahamsmel, hvedemel, timian og salt. Rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej og sæt det på køl natten over.

Næste morgen sættes dejen af med en grydeske i ni portioner på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og bag bollerne i 25 min. ved 180° C.