Du skal bruge
Sennepssovs
20 g smør
20 g hvedemel
3 dl sødmælk
1 spsk grovkornet sennep
salt og peber
½ rødløg
200 g spinat
½ citron, saft
4 stykker brød, ristet
1 tsk smør
4 økologiske æg, blødkogte
purløg
Fuldkornsbrød
½ dl koldt vand
½ pk gær
2 økologiske æg
330 g grahamsmel
320 g hvedemel
2 tsk frisk timian
1½ tsk salt
Sådan gør du
En af de største og nu næsten glemte danske klassikere er skidne æg (æg i sennepssovs). Denne ret er en ny fortolkning, som vil gøre sig godt på ethvert frokostbord.
Smelt smør i en lille gryde og rør hvedemel i til en ensartetmasse. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, og kog sovsen igennem et par min. Smag til med sennep, salt og peber.
Sautér løg i lidt smør på en varm pande og vend spinat i med lidt citronsaft til den begynder at falde sammen. Anret spinaten på ristet brød med smilende æg, sennepssovs og hakket purløg.
Fuldkornsbrød
Pisk vand, gær og æg sammen, tilsæt grahamsmel, hvedemel, timian og salt. Rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej og sæt det på køl natten over.
Næste morgen sættes dejen af med en grydeske i ni portioner på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og bag bollerne i 25 min. ved 180° C.