Påskeboller


  • Boller Pyntet Som Påskekyllinger 612Px
Antal personer: 24

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

700 g mel

½ tsk salt

2 spsk sukker
1½ dl flydende fedtstof
3 dl creme fraiche
1 pk gær
4 spsk lunkent vand
2 æg

Sådan gør du

Det lunkne vand tilsættes gær og røres godt sammen. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Dejen sættes til hævning i ½ time.


Dejen hældes ud på et meldrysset bord og deles op i 4 portioner. Udskær hver portion til 6 dejstykker med en dejskraber eller lignende. Bollerne formes med let hånd (husk mel). De sættes på en bageplade, pensles og efterhæver 15 min. (hvis bollerne efterfølgende skal pyntes med glasur, er det ikke nødvendigt at pensle bollerne med æg.

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200° C.

Servering:

Når bollerne er afkølet, kan de dekoreres med gul glasur. Påsæt orange næb i papir inden glasuren er tør. Når glasuren er tør, laver du øjne med pyntegele.

God fornøjelse og velbekomme!


Tips:

Tilsæt evt. rosiner eller chokoladestykker i den ene halvdel af dejen inden bollerne formes.