Påskeæggekage

med rejer og asparges


  • Paaskeaeggekage
Forfatter: økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 bt asparges

1 løg, i strimler

2 fed hvidløg, hakket

1 spsk smør

½ bk cherrytomater

1 bt dild

1 mozzarella i lage,

groft revet

salt og peber

smør til stegning

Æggemasse

8 økologiske æg

2 dl syrnet fløde 9 %

2 dl mælk

salt og peber

 

Tilbehør

groft brød

citron

lidt frisk timian 

Sådan gør du

Knæk den træde bund af aspargesene, kog dem i letsaltet vand i 2 min. Og skær dem i skrå stykker på ca. 2½ cm. Pisk æg, syrnet fløde, mælk, salt og peber sammen.

Sautér løg og hvidløg ved svag varme i smør til de er klare og vend cherrytomater, dild, mozzarella, salt og peber rundt på panden, inden æggemassen tilsættes.

Lad æggemassen størkne en lille smule, og løft engang imellem forsigtigt æggemassen fra bunden, så noget nyt flydende masse kan komme til. Når æggekagen er næsten stiv tilsættes asparges og den bages yderligere ca. 5 min. i ovnen ved 180° C til massen er størknet.

Servér æggekagen med masser af groft brød, citron og pynt evt. med krydderurter.