Ørredpandekage

med rygeost


  • Orredpandekage
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Pandekager

2 økologiske æg

2 dl kærnemælk

1 spsk olie

50 g fuldkornsspeltmel

50 g hvedemel

½ tsk salt

½ ds majs

olie til stegning

 

Fyld

300 g ørred (eller laks)

300 g forårsgrøntsager, (asparges og squash)

2 fed hvidløg

½ bt purløg

salt og peber

 

Rygeostecreme

4 spsk rygeost

6 spsk syrnet fløde 9%

citron, saft

salt og peber

radiser

Sådan gør du

Pisk æg og halvdelen af kærnemælken sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt det sidste mælk til passende konsistens og lad dejen trække lidt. Bag pandekagerne gyldne på en slip-let pande i lidt olie.

Rør ingredienserne til rygeostecremen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Skær ørreden i tynde skiver og grøntsagerne i fine tern. Sautér grøntsagerne kort 1-2 min. i olie med hvidløg, salt, peber og purløg. Fold pandekagerne to gange, så de ligner ”kræmmerhuse”, og fordel skiver af ørred og grøntsagsfyld i ”kræmmerhusenes” øverste del.

Varm dem igennem ca. 5 min. ved 180° C og servér med rygeostecreme og radiser.