Du skal bruge
Kyllingedeller
450 g hakket kyllingekød
1 tsk salt
1 knsp peber
1 løg, revet
1 spsk frisk timian
2 økologiske æg
1 dl havregryn
2 dl mælk
olie til stegning
Langtidsbagte tomater
4 tomater
4 skiver bacon
8 fed hvidløg
lidt frisk timian
Sådan gør du
Kylling hører påsken til. Kylling er magert og en kærkommen gæst, i den ellers ofte lidt for overdådige tid.
Rør det hakkede kød godt rundt med salt og peber. Tilsæt revet løg, timian, æg og havregryn og rør det yderligere godt sammen. Spæd op med mælk til farsen er lind, men stadig kan holde sig selv oppe. Form farsen til deller med en ske og steg dem gyldne i olie.
Halvér tomaterne, krydr med timian og kom en halv skive bacon oven på hver.
Bag dem ca. 1½ time ved 170° C med hvidløgsfed de sidste 30 min.
Servér kyllingedellerne med bagte tomater og evt. kartofler og en tomatsauce.