Hummergratin


  • Hummergratin
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Fyld

100 g asparges

200 g kød fra jomfruhummerhaler (600 g hele haler)

1 fed hvidløg, hakket

1 tsk paprika

frisk timian

purløg

salt og peber

 

Gratinmasse

2 tsk maizena

½ l fløde

salt og peber

2 økologiske æg

 

Tilbehør

smør

dild

citron

brød

Sådan gør du

Skal der serveres jomfruhummer, er denne ret et rigtig godt bud, da den er tro mod jomfruhummerens sarte udseende og smag. Hvis du er heldig at komme forbi en havn, kan det faktisk lade sig gøre at få jomfruhummerhaler til en særdeles rimelig pris.

Blanchér asparges kort i kogende vand og befri jomfruhummerhaler for skaller og tarm (tarmen fjernes ved at lave et snit i rygsiden).

Vend jomfruhummerhaler og asparges med hvidløg, paprika, timian, purløg, salt og peber.

Pisk maizena og fløde sammen og kog det op med salt og peber under piskning – lad massen koge igennem ved svag varme i et min. Pisk massen langsomt ned i æggeblommerne, og vend asparges og jomfruhummerhaler i.

Fordel gratinmassen i fire portionsskåle, og bag dem ved 180° C i ca. 20 min.

Servér retten med smør, klippet dild, citron og brød.