Du skal bruge
Fyld
100 g asparges
200 g kød fra jomfruhummerhaler (600 g hele haler)
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk paprika
frisk timian
purløg
salt og peber
Gratinmasse
2 tsk maizena
½ l fløde
salt og peber
2 økologiske æg
Tilbehør
smør
dild
citron
brød
Sådan gør du
Skal der serveres jomfruhummer, er denne ret et rigtig godt bud, da den er tro mod jomfruhummerens sarte udseende og smag. Hvis du er heldig at komme forbi en havn, kan det faktisk lade sig gøre at få jomfruhummerhaler til en særdeles rimelig pris.
Blanchér asparges kort i kogende vand og befri jomfruhummerhaler for skaller og tarm (tarmen fjernes ved at lave et snit i rygsiden).
Vend jomfruhummerhaler og asparges med hvidløg, paprika, timian, purløg, salt og peber.
Pisk maizena og fløde sammen og kog det op med salt og peber under piskning – lad massen koge igennem ved svag varme i et min. Pisk massen langsomt ned i æggeblommerne, og vend asparges og jomfruhummerhaler i.
Fordel gratinmassen i fire portionsskåle, og bag dem ved 180° C i ca. 20 min.
Servér retten med smør, klippet dild, citron og brød.