Forloren hare


  • Forloren Hare
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Fars

250 g hakket flæskekød

250 g hakket oksekød

salt og peber

2 økologiske æg

½ dl rasp

ca. 1 dl mælk

 

1 pk bacon

1 spsk tomatpure

timian

4 enebær

3-4 dl mælk

3 tsk maizena

ribsgelé

salt og peber

1 pose/bk bønner

 

Tilbehør

kartofler, kogte

Sådan gør du

Forloren hare er i bedste betydning rigtig mormor-mad, med brun sovs, ribsgele og kogte kartofler – prøv denne udgave med enebær og timian i sovsen.

Bland det hakkede kød med salt og peber. Tilsæt æg og rasp. Rør det hele godt rundt og tilsæt 1 dl mælk til farsen bliver lind, men stadig kan holde sig selv oppe.

Form farsen i små portioner i et ildfast fad og beklæd den med bacon. Kom tomatpuré, timian og enebær ved og bag det hele i 15 min. ved 200° C.

Tilsæt derefter 3-4 dl mælk og skru ned på 180° C og bag kødet færdigt i yderligere ca. 20 min.

Tag fadet ud af ovnen, hæld stegeskyen i en gryde og jævn med en maizena blanding (maizena og vand). Tilsæt ribsgelé, smag til med salt og peber, og kog bønnerne ca. 4 min.

Servér evt. retten med små pillede kartofler.