Tærte med rødløg og æg
Du skal bruge
2 rødløg
1 spsk. rød vineddike
1 dl rødvin
5 g salt
1 bdt. timian
5 g sukker
4 æg
100 g revet parmesan
Smør til smøring
Rasp til forme
Sådan gør du
Det ene rødløg skæres i små stykker og koges med vineddike, rødvin, salt, timian og halvdelen af sukkeret. Husk at gemme lidt af ingredienserne til den sidste del af opskriften. Lad det koge i en halv time, til det bliver til en rødløgskompot. 3 æg og blommen fra det 4. blandes med parmesanen og rødløgskompotten, men først når den er kold. Hviden fra det sidste æg blendes stiv med en smule sukker og vendes stille og roligt i rødløgskompotten. Smør en form eller en kop, og hæld rasp i formen så det binder i smørret og klæber sig til siderne. Hæld kompotten i formene, og put det i ovnen i 6 min. ved 200 grader. Skær det sidste rødløg i små skiver og sauter skiverne i 2 min. i vineddike, timian, lidt salt, rødvin og resten af sukkeret. Fordel rødløgssalaten over tærten og pynt med lidt timian.