Omelet på pizza-facon


  • Omelet Pizzafacon
Forfatter: Francis Cardenau / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

2 tomater

salt og peber

frisk brød til croutoner

1 fed hvidløg

olivenolie

6 æg

smør til stegning

4 tynde skiver parmaskinke

125 g mozzarella i skiver

2 artiskokhjerter i skiver

chiliflager

1/2 bdt basilikum

rucolasalat

Sådan gør du

Skær tomaterne i tynde skiver, drys med salt og stil på køl i cirka 1 time.

Skær brødet i meget tynde skiver, gnid dem med hvidløg, til de har fået en flot farve. Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen på en varm pande med lidt smør. Når omeletten er næster stiv, pyntes den med tomat, parmaskinke, mozzarella og artiskok.

Sæt omeletten under ovnens grill, til det hele begynder at få lidt farve. Arranger med brødcroutoner, chiliflager, basilikum og rucolasalat.

En omelet er 100 procent sikker, hvis den bliver stegt under et låg i 2 minutter.