Omelet kvartet
Antal personer: 1
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Du skal bruge
4 æg
2 spsk fløde (9%)
2 spsk vand
olie til stegning
salt og peber
Fyld
2 skiver kalvebacon (alternativt almindelig bacon)
2 grønne asparges
15 g smør
20 g friske ærter
2 hvidløgsgræs
Sådan gør du
Skær en tynd strimmel af den ene baconskive, bind en sløjfe af strimlen og steg den sprød på en tør pande. Skær resten af baconen i fine tern og rist dem sprøde på en tør pande. Kog aspargesene i nogle få minutter, så de stadig har bid. Flæk den ene på langs. Den anden skæres i mindre tern, som steges lyse i smør.
Bælg ærterne og sving dem nogle få sekunder på en varm pande i en anelse smør.
Snit halvdelen af de to hvidløgsgræs meget fint fra roden og mod blomsten. Blanchér den øvrige del.
Slå æggene sammen med en gaffel og tilsæt fløde og vand. Hæld 1/4 af massen på en pande med olie. Lad æggene stivne en smule og saml omeletten ved at løfte pandens håndtag. Krydr med salt og peber og fyld baconternene i omeletten. Luk den til med gaffel og vend den ud på tallerkenen. Læg den sprøde sløjfe omkring.
Gentag processen med henholdsvis asparges, ærter og hvidløgsgræs som fyld. Servér de fire små omeletter på en tallerken.