Omelet façon pissaladière

Omelet på provencalsk facon


  • Omelet Pissaladiere
Forfatter: Mikkel Maarbjerg / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

12 syltede daddeltomater (eller andre små kraftigt smagende tomater)

havsalt og friskkværnet peber

olivenolie

8 æg

4 mellemstore aspargeskartofler i skiver (kogt i forvejen)

8 hele sardiner i olivenolie

4 forårsløg

lidt frisk basilikum

Sådan gør du

Daddeltomaterne krydres med lidt salt, overhældes med olivenolie og lægges i en ovn ved 110 grader i cirka en time.

Æggene piskes sammen og tilsættes salt og peber. De kogte kartoflerne steges let i olivenolie og de piskede æg hældes over kartoflerne på den varme pande. Omeletten steges kun så meget, at æggemassen netop har sat sig.

De syltede daddeltomater og sardinerne anrettes oven på omeletten. Der drysses med  fintsnittet forårsløg samt hele basilikumblade. Omeletten serveres rygende varm.