Omelet façon pissaladière
Omelet på provencalsk facon
Forfatter:
Mikkel Maarbjerg / Det Danske Fjerkræraad
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Du skal bruge
12 syltede daddeltomater (eller andre små kraftigt smagende tomater)
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
8 æg
4 mellemstore aspargeskartofler i skiver (kogt i forvejen)
8 hele sardiner i olivenolie
4 forårsløg
lidt frisk basilikum
Sådan gør du
Daddeltomaterne krydres med lidt salt, overhældes med olivenolie og lægges i en ovn ved 110 grader i cirka en time.
Æggene piskes sammen og tilsættes salt og peber. De kogte kartoflerne steges let i olivenolie og de piskede æg hældes over kartoflerne på den varme pande. Omeletten steges kun så meget, at æggemassen netop har sat sig.
De syltede daddeltomater og sardinerne anrettes oven på omeletten. Der drysses med fintsnittet forårsløg samt hele basilikumblade. Omeletten serveres rygende varm.