Høns med æg og ærter
Forfatter:
Nikolaj Kirk / Det Danske Fjerkræraad
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Du skal bruge
15 g smør
25 g mel
2,5 dl mælk
1/4 tsk revet muskat
salt og peber
400 g kogt kyllingekød, uden skind og ben
1/2 dl grofthakkede mandler
1 fed hvidløg
2 dl ærter
4 æg
Sådan gør du
Start med at lave en bechamelsauce ved at smelte smørret i en kasserolle og drys melet i under piskning. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Kog sovsen igennem i 3-4 minutter, til den bliver tyk. Smag til med muskat, salt og peber.
Pluk kødet og bland det med mandler, revet hvidløg og ærter. Bind det sammen med bechamelsaucen – det er ikke sikkert, det hele skal bruges. Varm det så op, smag det til med salt og peber. Fordel i fire tekopper, slå et æg over og bag i ovnen ved 180 grader, til hviden er fast.