Høns med æg og ærter


  • Hoens Aeg Aerter
Forfatter: Nikolaj Kirk / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

15 g smør

25 g mel

2,5 dl mælk

1/4 tsk revet muskat

salt og peber

400 g kogt kyllingekød, uden skind og ben

1/2 dl grofthakkede mandler

1 fed hvidløg

2 dl ærter

4 æg

Sådan gør du

Start med at lave en bechamelsauce ved at smelte smørret i en kasserolle og drys melet i under piskning. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Kog sovsen igennem i 3-4 minutter, til den bliver tyk. Smag til med muskat, salt og peber.

Pluk kødet og bland det med mandler, revet hvidløg og ærter. Bind det sammen med bechamelsaucen – det er ikke sikkert, det hele skal bruges. Varm det så op, smag det til med salt og peber. Fordel i fire tekopper, slå et æg over og bag i ovnen ved 180 grader, til hviden er fast.