Fisketærte med kogte æg


  • Fisketaerte
Forfatter: Nikolaj Kirk / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 løg

1 gulerod

lidt olie

2 håndfulde hakket grønkål

2 1/2 dl fløde

1 spsk fiskesennep

1 håndfuld persille

1 økologisk citron

50 g revet ost

4 æg, kogte

400 g hvid fisk i grove tern

salt og peber

4 bagekartofler, kogte

1/2 dl olivenolie

Sådan gør du

Hak løg og gulerod fint. Sautér på en pande med lidt olie, læg grønkålen ved i 1 minut. Hæld så fløde, sennep, persille, citronsaft og revet citronskal ved. Kog op og tag fra varmen, tilsæt ost.

Del æggene i kvarte, fordel i et ovnfast fad med fisken. Hæld flødemassen over, drys med rigeligt salt og peber. Mos kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Smør ud over det hele og bag gylden i ovnen ved 225 grader.