Fiskesoufflé


  • Fiskesouffle
Forfatter: Nikolaj Kirk / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

15 g smør

25 g mel

2,5 dl mælk

1/4 tsk revet muskat

salt og peber

4 æg, blommer skilt fra hvider + 2 ekstra hvider

350 g røget fisk, evt. makrel, helleflynder

1/2 dl fløde

Sådan gør du

Start med at lave en bechamelsauce ved at smelte smørret i en kasserolle og drys melet i under piskning. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Kog saucen igennem i 3-4 minutter, til den bliver tyk. Smag til med muskat, salt og peber. Tilsæt blommerne en ad gangen under stadig piskning. Kog saucen igennem et par minutter igen, til den bliver endnu tykkere. Pisk under hele processen, så saucen på intet tidspunkt brænder på. Tag kasserollen af varmen og rør hakket fisk og fløde i.

Pisk hviderne stive. Nu må fiskemassen kun føles lun. Rør 1/4 af hviderne i massen og vend så resten i. Hæld massen i et par mindre, smurte souffléforme, glat dem ud og lav en rille med tommelfingeren rundt langs kanten. Bag ved 175 grader i 20-25 minutter. Servér straks.