Æggestand og rogn
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Sværhedsgrad:
Udskriv opskrift
Du skal bruge
100 g rogn fra stenbider, ørred eller lignende
1 finthakket skalotteløg
citronsaft
2 porrer
10 g smør + lidt smør til stegning
2 æg
1 dl kaffefløde (13%)
revet muskat
lidt mel
spinatblade
1/2 dl piskefløde
ctronsaft
salt og peber
Sådan gør du
Rens rognen, hvis fiskemanden ikke har gjort det. Vend den med løg og smag til med citronsaft og salt. Skær porrerne i tynde ringe. Sautér disse let møre i smørret på en pande. Lad det afkøle. Pisk æg let sammen, pisk kaffefløden i. Smag til med muskat, salt og peber.
Smør nogle små forme og drys med lidt mel. Fordel porrerne i og hæld æggestand over. Lav et vandbad, hvor 2/3 af formene er dækket af vand, og bag ved 150 grader i 30-40 minutter, til de er faste. Køl af.
Vask spinaten, pluk den groft. Pisk fløden med lidt citronsaft, salt og peber, til den blot begynder at tykne. Vend spinaten i. Så vender du æggestanden ud på en tallerken, overdænger med rogn og spinat på siden.