Havregrød

med solbær og pocheret æg


  • HAVREGROED MED SOLBAER
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 dl grovvalsede økologiske havregryn
8 dl koldt vand
1 dl solbærsaft
1 dl æblemost

2 spsk græskarkerner
1 spsk akaciehonning
2 æbler i tern
1 bk friske, danske solbær eller blåbær

1/2 l vand
1 dl hvidvinseddike
2 æg
5 g chilisalt
5 g Blue Ocean Liquorice

Sådan gør du

Bland havregryn og vand sammen med solbærsaft og æblemost og kog det, til det tykner. Husk at røre rundt. Grøden er færdig på ca. 2-3 minutter, når det koger.

Rist græskarkernerne på en pande til de popper. Pynt grøden med græskarkerner, lidt honning, æbler og bær på toppen.

Bring så en gryde med vand i kog. Tilsæt hvidvinseddike og pisk, så det hvirvler. Læg ét udslået æg i ad gangen, og sørg for, at det hvirvler, så hviderne kommer rundt om blommen.

Tag æggene op med en hulske, og dryp dem af. Læg dem på toppen af grøden.

Er du frisk, krydrer du de pocherede æg med chilisalt og Blue Ocean Liquorice.