Du skal bruge
8 små, røde æbler
8 blomsterpinde i træ
1 spsk olie
Lage:
3 dl sukker
1½ dl vand
1 spsk glukose
Sådan gør du
Fjern stilk og blomst på æblerne. Skyl dem og tør dem godt. Stik en blomsterpind gennem hvert æble fra blomst til stilk. Smør et stykke bagepapir med olie.
Bland samtlige ingredienser til lagen i en gryde og kog over svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, så lagen koger kraftigt.
Test, om lagen er klar til brug, ved at dyppe en pind i lagen og holde den under rindende koldt vand lige efter hvis lagen stivner og bliver hård er lagen klar.
Dyp æblerne i den varme lage. Hold derefter æblerne ind over gryden og drej dem rundt, indtil al overflødig lage er løbet af. Stil æblerne på det smurte bagepapir og lad lagen stivne.
Tips:
Glukose kan købes i specialbutikker el. på apoteket.