Du skal bruge
1 dl fløde
½ dl mel
50 g mandler
300 g flormelis
Sådan gør du
Bring fløde og mel i kog under piskning. Lad det afkøle.
Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kog op. Hæld mandlerne i en sigte og smut dem ud af skallen, mens de er varme. Hak mandlerne helt fint i en foodprocessor el. minihakker el. mal dem i en persillehakker.
Bland mandlerne i melgrøden Ælt flormelis i, til det bliver til en smidig masse.
Brug marcipanen til marcipanfigurer, marcipanbrød med fyld el. til praliner.
Servering:
Forslag til praliner lavet af gammeldags marcipan:
1. Tag en halv portion marcipan og smag til med ca. 5 spsk rom. Del marcipanen i 40 stykker, som trilles til kugler. Læg en halv valnød på hver kugle. Dyp kuglerne i smeltet chokolade.
2. Tag en halv portion marcipan og del den i 40 stykker. Tryk stykkerne flade, læg et lille stykke nougat på og rul marcipanen sammen derom. Dyp stykkerne i smeltet chokolade.
3. Bland marcipanen med finthakket tørret frugt. Tril små kugler, som dyppes i smeltet chokolade. Pynt med tynde strimler syltet appelsinskal.