Julemarcipan


  • Marcipan
Antal personer: 40

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 dl fløde
½ dl mel
50 g mandler
300 g flormelis

Sådan gør du

Bring fløde og mel i kog under piskning. Lad det afkøle.

Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kog op. Hæld mandlerne i en sigte og smut dem ud af skallen, mens de er varme. Hak mandlerne helt fint i en foodprocessor el. minihakker el. mal dem i en persillehakker.
Bland mandlerne i melgrøden Ælt flormelis i, til det bliver til en smidig masse.

Brug marcipanen til marcipanfigurer, marcipanbrød med fyld el. til praliner.

Servering:

Forslag til praliner lavet af gammeldags marcipan:

1. Tag en halv portion marcipan og smag til med ca. 5 spsk rom. Del marcipanen i 40 stykker, som trilles til kugler. Læg en halv valnød på hver kugle. Dyp kuglerne i smeltet chokolade.

2. Tag en halv portion marcipan og del den i 40 stykker. Tryk stykkerne flade, læg et lille stykke nougat på og rul marcipanen sammen derom. Dyp stykkerne i smeltet chokolade.

3. Bland marcipanen med finthakket tørret frugt. Tril små kugler, som dyppes i smeltet chokolade. Pynt med tynde strimler syltet appelsinskal.