Trøfler


  • Troeffelkuglerweb
Antal personer: 30

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 3/4 dl fløde
100 g mørk chokolade
175 g lys chokolade
25 g smør
1 pasteuriseret æggeblomme
40 ml cognac el. likør

Pynt:
kakao
hakkede nødder
hvid chokolade
lys chokolade
mørk chokolade

Sådan gør du

Varm fløden op til kogepunktet og tag gryden fra varmen. Bræk chokoladen i fløden sammen med smør og rør til det er smeltet. Rør æggeblommen og til sidst cognac/likør i. Tildæk blandingen og sæt på køl i 4-6 timer.

Form:
Sæt trøffelmassen med 2 teskeer på plade med bagepapir i runde kugler. Sæt halvdelen på køl i 30 min. og resten i fryser i et par timer. Tril dem fra køl i kakao eller hakkede nødder. Dyp dem fra fryser i smeltet chokolade, benyt både hvid, lys og mørk chokolade. Sæt alle kuglerne på bagepapir indtil de er tørre, og gem dem herefter i lufttæt beholder på køl.

Servering:
Sæt trøflerne på et serveringsfad direkte fra køl.

Tips:
Tril evt. kakaokuglerne en ekstra gang i kakao inden servering.