Æbletrøffel


  • Aebletimian
Antal personer: 40

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

2 æbler
1 stor kvist frisk timian el. ½ tsk tørret
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
300 g mørk chokolade
½ tsk vaniljesukker
2 spsk brun farin
2 spsk calvados

Pynt:
3 spsk kakao el. fintrevet chokolade

Sådan gør du

Skær æblerne i stykker og læg dem i en gryde med timian, vin og fløde. Lad det simre under låg i 20 min.

Mos æblerne gennem en si. Kog æblemosen og den væde, der er tilbage, ind, til der kun er knap 1 deciliter tilbage.

Hak chokoladen i små stykker. Rør vaniljesukker, farin og chokolade i mosen og rør, til chokoladen er smeltet.

Rør calvados'en i og lad massen stivne.

Servering:
Form trøflerne med en ske og rul dem i kakao el. fintrevet chokolade.

Tip:
Opbevar trøflerne i køleskab.

I stedet for calvados, kan man bruge armagnac el. cognac.