Du skal bruge
2 æbler
1 stor kvist frisk timian el. ½ tsk tørret
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
300 g mørk chokolade
½ tsk vaniljesukker
2 spsk brun farin
2 spsk calvados
Pynt:
3 spsk kakao el. fintrevet chokolade
Sådan gør du
Skær æblerne i stykker og læg dem i en gryde med timian, vin og fløde. Lad det simre under låg i 20 min.
Mos æblerne gennem en si. Kog æblemosen og den væde, der er tilbage, ind, til der kun er knap 1 deciliter tilbage.
Hak chokoladen i små stykker. Rør vaniljesukker, farin og chokolade i mosen og rør, til chokoladen er smeltet.
Rør calvados'en i og lad massen stivne.
Servering:
Form trøflerne med en ske og rul dem i kakao el. fintrevet chokolade.
Tip:
Opbevar trøflerne i køleskab.
I stedet for calvados, kan man bruge armagnac el. cognac.