Wokky boky


  • WOOKY BOKY
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

400 g magert oksekød eller bison

1 zittauerløg

1 fed hvidløg

3 peberfrugter i forskellige farver

1 spsk frisk ingefær

1 dl soja

1 spsk chilisalt

2 spsk Thai Lemon

peber

200 g fuldkornsnudler

1 bdt koriander eller persille

1 lille pose peanuts el. andre nødder

3 æg

1 agurk

1 chili

1 dl fishsauce

1 lime, saft og skal

Sådan gør du

Varm wokken. Den skal den-unde-fløjteme være varm, hot on the spot. Skær kødet i tynde strimler, ikke for tykke, og brun det godt af i wokken. Tag kødet af, og læg det på en tallerken.

Skræl løget, og skær det i tynde både. Skær hvidløg i tynde skiver. Skær peberet ud i lange tynde strimler (flæk frugten, tag kernerne ud, skær på den lange led, ½-1 cm brede), og hak det friske ingefær fint.

Vip grøntsagerne over i wokken sammen med ingefær, og sving det rundt i ca. et minut. Tilsæt soja, og læg kødet tilbage i. Smag retten til med chilisalt, Thai Lemon og peber. Tilsæt nudler, koriander og nogle af nødderne.

Steg en pandekage af æggene. Skær æggepandekagen i små tynde strimler, og læg dem ud over wokretten lige før servering.

Flæk, skræl og skær agurken i små skiver af 2-3 cm tykkelse. Læg dem op i en flot lille skål. Snit chilien fint. Bring fishsauce i kog, tilsæt chili, limesaft og -skal og resten af nødderne. Hæld blandingen ud over agurkerne.

Og ja tak, så er der nydelse til alle fem smagssanser. Husk at syren kan justeres ved at presse mere limesaft i.