Du skal bruge
Salsa:
1 rød snackpeber
1/2 ananas
4 friske figner
1 lime, saft og skal
1 spsk honning
1 tsk espelette (tørret chili)
1 bdt mynte
2 tsk karrysalt
Tortillas:
6 æg
2 spsk vand
½ dl fløde
2 tsk karry
salt og peber
1/2 dl sesamolie
8 skiver chorizopølse (eller 4 små)
Sådan gør du
Salsa:
Skær snackpeber og ananas i små tern. Del de friske figner i små fine både. Bland det hele i en skål med saft og skal af lime samt honning.
Tilsæt espeletten eller frisk chili. Skyl og snit frisk mynte, og bland det i salsaen. Lad salsaen trække i 15 minutter. Smag til med Karrysalt.
Pisk æggene med vand og fløde, og tilsæt karry, salt og peber. Pisk til blandingen er god og luftig.
Tortillas:
Hæld æggemassen på to små knaldvarme pander med lidt sesamolie eller almindelig olie. Rør rundt i omeletten i et par sekunder, og sluk for varmen til panderne. Lad eftervarmen gøre resten. Gentag processen, indtil dejen er brugt op – i alt fire tortillas.
Læg tortillas’ene på et lille fad, når de har sat sig. Stil dem i ovnen ved 80 °C, så de kan holde sig lune.
Rist chorizoskiverne i eget fedt. Læg dem bare på en kold pande og start stegningen. Tag dem af, når de er blevet lidt sprøde. Læg salsa og pølser på tortillas’ene.
De er små, de er vilde og crunchy – fyldt med god energi og smag.