Tomatsuppe


  • TOMATSUPPE
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

10 tomater

1 løg

1 fed hvidløg

1 bdt basilikum

1 gulerod

1 rød peber

lidt olivenolie til stegning

2 laurbærblade 1 l vand

1 spsk tomatsalt

1 spsk karrysalt

peber

4 æg

1 dl blandede friske og hakkede urter

 

Dej til snobrød:

30 g gær

1/2 l vand

1 spsk salt

1 spsk sukker

250 g hvedemel

250 g fuldkornsmel

4 lakridsrødder

1 æg til pensling

1 tsk Blue Ocean Liquorice

Sådan gør du

Del tomaterne i både. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak basilikum fint. Skræl og hak guleroden. Skær rød peber i tern. Rist alle grøntsager af i en gryde i olie, uden at de tager farve. Tilsæt laurbærblade og en liter vand, og lad det simre nogen tid, til vandet er kogt ind til det halve.

Blend blandingen med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber, og lad det koge yderligere ind.

Kog æggene smilende. Pil dem, og del dem på tværs, så de ligner små tønder. Krydr æggene med salt, og sæt dem på friske krydderurter.

Lav snobrød af din yndlingsdej eller blend gær med vand, salt og sukker. Bland hurtigt melet i, og lad blandingen hæve i 30 minutter. Rul dejen ud i pølser, og sno dem om lakridsrødderne, pensl med æg og drys med Blue Ocean Liquorice. Bag dejpindene i 12 minutter ved 225 °C. Så er der snobrød i stuen.

Læg æggene i suppen med urter på toppen, og server de dejlige snobrød til.