Spinatæg

i kokotte med bresaola


  • Æg I Kokotte Med Bresola 612X612
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

100 g babyspinat

1 ½ dl fløde

4 æg

salt og peber

en knivspids revet muskatnød

12 skiver bresaola, parmaskinke eller røget kogt skinke


Rødbedesalat:

4 mellemstore rødbeder

2 æbler

1 dl ahornsirup

kværnet 5-peber

Sådan gør du

Spinatbladene koges op i cirka 2 minutter og afdryppes i en sigte. Æg og fløde piskes sammen til en jævn masse og smages til med salt, peber og muskatnød. Spinaten tilsættes, og æggemassen fyldes i 4 smurte portionsforme. Formene stilles i et ildfast fad med vand i bunden og bages i vandbad i ovn ved 175 °C i cirka 35 minutter.

Rødbedesalat:
Rødbederne skrælles og rives, æbler skæres i små tern. Det blandes i en skål og ahornsirup vendes i. Krydr med kværnet 5-peber.

Servering:
Spinatæg vendes ud af kokotterne og anrettes på et fad med skiver af bresaola. Servér rødbedesalat og groft brød til.