Du skal bruge
100 g babyspinat
1 ½ dl fløde
4 æg
salt og peber
en knivspids revet muskatnød
12 skiver bresaola, parmaskinke eller røget kogt skinke
Rødbedesalat:
4 mellemstore rødbeder
2 æbler
1 dl ahornsirup
kværnet 5-peber
Sådan gør du
Spinatbladene koges op i cirka 2 minutter og afdryppes i en sigte. Æg og fløde piskes sammen til en jævn masse og smages til med salt, peber og muskatnød. Spinaten tilsættes, og æggemassen fyldes i 4 smurte portionsforme. Formene stilles i et ildfast fad med vand i bunden og bages i vandbad i ovn ved 175 °C i cirka 35 minutter.
Rødbedesalat:
Rødbederne skrælles og rives, æbler skæres i små tern. Det blandes i en skål og ahornsirup vendes i. Krydr med kværnet 5-peber.
Servering:
Spinatæg vendes ud af kokotterne og anrettes på et fad med skiver af bresaola. Servér rødbedesalat og groft brød til.