Du skal bruge
400 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
1 knsp peber
2 økologiske æg
1 dl mælk
olie til stegning
Fyld
ost
rosiner
mandler, hakkede
pølser eller lignende
Dressing til coleslaw
1½ dl græsk yoghurt, 2%
3 spsk æbleeddike
3 spsk rørsukker
salt og peber
Coleslaw
½ kg gulerødder, groft revet
½ spidskål, snittet fint
spyd
Sådan gør du
Overrask dig selv, din familie eller venner – og prop noget spændende fyld ind i en lykkedelle…
- Rør det hakkede kød godt rundt med salt, peber og æg
- Spæd op med mælk til farsen er lind, men stadig kan holde sig selv oppe
- Form farsen til deller med en ske, tryk et hul i farsen med en finger og prop fyldet i dellen
- Luk hullet og form den igen med en ske
- Stik et spyd i dellen og steg den på en stor pande ved jævn varme.
- Pisk dressingen (græsk yoghurt, æbleeddike, rørsukker, salt og peber) sammen til coleslaw
- Riv gulerødder på et rivejern og snit spidskål fint
- Vend grøntsagerne med dressingen og server til Lykkedellerne