Lykkedeller

med coleslaw


  • Lykkedeller
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

400 g hakket kalv og flæsk

1 tsk salt

1 knsp peber

2 økologiske æg

1 dl mælk

olie til stegning

 

Fyld

ost

rosiner

mandler, hakkede

pølser eller lignende

 

Dressing til coleslaw

1½  dl græsk yoghurt, 2%

3 spsk æbleeddike

3 spsk rørsukker

salt og peber

 

Coleslaw

½ kg gulerødder, groft revet

½ spidskål, snittet fint

spyd

Sådan gør du

Overrask dig selv, din familie eller venner – og prop noget spændende fyld ind i en lykkedelle…

  1. Rør det hakkede kød godt rundt med salt, peber og æg
  2. Spæd op med mælk til farsen er lind, men stadig kan holde sig selv oppe
  3. Form farsen til deller med en ske, tryk et hul i farsen med en finger og prop fyldet i dellen
  4. Luk hullet og form den igen med en ske
  5. Stik et spyd i dellen og steg den på en stor pande ved jævn varme.
  6. Pisk dressingen (græsk yoghurt, æbleeddike, rørsukker, salt og peber) sammen til coleslaw
  7. Riv gulerødder på et rivejern og snit spidskål fint
  8. Vend grøntsagerne med dressingen og server til Lykkedellerne