Kartoffelpandekage
med ingefærmarineret kyllingebryst
Du skal bruge
800 g store kartofler
2 æg
1 dl friske timianblade
salt
peber
olivenolie til stegning
Tilbehør:
2 kyllingebryster
hønsefond
Ingefærmarinade:
1 dl olivenolie
2 tsk revet ingefær
1 fed knust hvidløg
½ rød chilli i små tern
skal og saft af en lime
Sådan gør du
Kog kyllingebrysterne i hønsebouillon i cirka 20 minutter ved medium varme. Sluk for varmen og lad dem stå og trække 10 minutter i fonden. Tag dem op og lad dem dryppe af.
Bland ingredienserne sammen til marinaden. Skær kyllingestykkerne i skiver og lad dem trække i marinaden til kartoffelpandekagen er færdig.
Riv kartoflerne groft og læg dem i vand, så de ikke bliver brune. Tag dem op efter 10 minutter og knug dem i et viskestykke og lad dem tørre lidt mere.
Bland æg, kartofler, timian, salt og peber og hæld blandingen på en varm pande. Lad det blive gyldent på den ene side. Vend pandekagen på et stort grydelåg og bag den på den anden side i cirka 10 minutter eller til kartoflerne er møre.
Servering:
Skær kartoffelpandekagen i lagkagestykker og servér sammen med marineret kyllingebryst.