Du skal bruge
1 bdt mynte
10 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
300 g hakket kalv eller lam
12 lakridsrødder
1 spsk tomatsalt
peber
2 spsk grillkrydderi
Tzatziki:
2 rødbeder
2 rabarber
2 dl skyr
salt og peber
1 lime, saft og skal
Kartoffelæggekage:
4-6 kartofler
4 æg
salt og peber
1 tsk smør til panden
Sådan gør du
Hak mynte, abrikoser og hvidløg fint. Bland det godt sammen med det hakkede kød. Rul blandingen ud i 12 små pølser, og sæt dem på lakridsrødderne. Klem godt, så kødet sidder fast.
Brun kødstængerne på en pande, og bag dem færdig i ovnen i 10 minutter ved 200 °C. Krydr med salt, peber og grillkrydderi.
Tzatziki:
Skræl og riv rødbederne fint. Skær rabarber i tynde strimler. Bland grøntsagerne med skyr, og krydr med salt, peber og limesaft og -skal.
Kartoffelæggekage:
Kog kartoflerne. Læg smør på en stor pande (eller flere små), og fyr op for blusset. Skær de kogte kartofler i skiver og rist dem hurtigt af på panden.
Pisk æg med salt og peber, og tilsæt massen til kartoflerne. Lad det bruse godt op, og sæt panden i ovnen i 12-15 minutter ved 180 °C.