Kalv på pind


  • HAKKET KALV PAA PIND
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 bdt mynte

10 tørrede abrikoser

1 fed hvidløg

300 g hakket kalv eller lam

12 lakridsrødder

1 spsk tomatsalt

peber

2 spsk grillkrydderi

 

Tzatziki:

2 rødbeder

2 rabarber

2 dl skyr

salt og peber

1 lime, saft og skal

 

Kartoffelæggekage:

4-6 kartofler

4 æg

salt og peber

1 tsk smør til panden

Sådan gør du

Hak mynte, abrikoser og hvidløg fint. Bland det godt sammen med det hakkede kød. Rul blandingen ud i 12 små pølser, og sæt dem på lakridsrødderne. Klem godt, så kødet sidder fast.

Brun kødstængerne på en pande, og bag dem færdig i ovnen i 10 minutter ved 200 °C. Krydr med salt, peber og grillkrydderi.

Tzatziki:

Skræl og riv rødbederne fint. Skær rabarber i tynde strimler. Bland grøntsagerne med skyr, og krydr med salt, peber og limesaft og -skal.

Kartoffelæggekage:

Kog kartoflerne. Læg smør på en stor pande (eller flere små), og fyr op for blusset. Skær de kogte kartofler i skiver og rist dem hurtigt af på panden.

Pisk æg med salt og peber, og tilsæt massen til kartoflerne. Lad det bruse godt op, og sæt panden i ovnen i 12-15 minutter ved 180 °C.