Kærlighedsæggekage
bondemandens favorit
Du skal bruge
8 økologiske æg
salt
hvid peber
1½ dl mælk
10 g smør
1 porre
4 skiver rugbrød
eventuelt ½ tsk bagepulver
10-12 kogte kartofler
4-5 danske tomater
1 bdt purløg
4 skiver grov- eller fuldkornsbrød
sennep
grøn salat
Sådan gør du
Slå æggene ud i en skål med salt, peber og mælk. Pisk i et minut. Skær porren ud i ringe og tilsæt den til æggemassen.
Tænd for panden, læg en klat smør på og lad skummet fra smørret falde ned – det tager cirka 2 minutter. Skær rugbrød i trekanter og steg det på panden i 1 minut på begge sider.
Hæld æggemassen på panden over brødet og lad det stå i cirka 1 minut, så bunden sætter sig. Tag en gaffel og løft lidt i kanten, så der kan komme mere masse ind under.
Sæt panden i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 180 ℃, eller til den er pustet godt op.
Et kokketrick: Tilsæt ½ tsk bagepulver til massen, så hæver den flot.
Skær kartofler i skiver og rist dem eventuelt af på en pande. Skyl tomater og skær dem i skiver. Tilsæt kartofler og tomater, når æggekagen tages ud af ovnen. Skyl og snit purløget. Drys det over og server straks med lidt brød. En lille skål sennep og lidt grøn salat passer smukt til denne kærlighedsæggekage.