Hyldeblomstpocheret torsk
Du skal bruge
1 spsk Thai Lemon
2 torskefileter á 100 g på skind
1 kvist frisk dild
3 laurbærblade
1 dl hyldeblomstsaft eller æblemost
1 spsk brændenældesalt
peber
100 g nye kartofler
Dild-sabayonne:
3 æg
1 dl hvidvin
1 citron, saft og skal
1 bdt dild
2 spsk cremefraiche 38 %
salt og peber
Sådan gør du
Drys Thai Lemon i et fad. Læg torskestykkerne ovenpå, dernæst friskplukket dild og laurbær. Hæld most eller hyldeblomstsaft over. Krydr med brændenældesalt og peber, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter ved 130 °C.
Kog kartoflerne og pil dem, eller bare skrab/vask dem, inden du koger dem, dit valg.
Dild-sabayonne:
Slå æggene ud i en gryde. Pisk dem sammen med hvidvin og saft og skal af citron. Pisk over medium varme til æggene skummer godt op. Tilsæt grofthakket dild og cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen udover de kogte, delte kartofler, som serveres sammen med torsken.