Hakkebøf

med spejlæg og sauce parisienne


  • Bøf Med Spejlæg Og Sauce Parisienne 612X612
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Hakkebøffer:

500 g hakket oksekød

salt og peber

1 tsk estragon

2 spsk purløg


Sauce parisienne:

1 lille løg

2 fed hvidløg

2 æggeblommer

1 tsk salt

2 spsk citronsaft

1 spsk grov sennep

1 spsk dijonsennep

3 dl olivenolie

2 spsk hakket persille


Spejlæg:

4 æg

smør


Bagte tomater:

4 tomater

salt

peber

1 spsk olie

50 g revet ost

1 spsk frisk basilikum

Sådan gør du

Hakkebøffer:
Bland de hakkede krydderurter i oksefarsen og form til 4 hakkebøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstof 5 minutter på hver side til de er svagt rosa.


Sauce parisienne:
Hak løg og hvidløg fint. Rør æggeblommer og salt sammen med en håndmikser til blandingen er sej. Tilsæt citronsaft og de to slags sennep, rør olien i mens der køres på lav hastighed på håndmikseren. Husk at hælde olien i en tynd stråle, så mayonnaisen ikke skiller. Tilsæt løg, hvidløg og hakket persille.


Spejlæg:
Slå æggene ud på en pande og steg i smør ved middelvarme.


Bagte tomater:
Halvér tomaterne, sæt på bagepapir på bageplade, kom lidt olivenolie på og krydr med salt, peber, hakket basilikum og revet ost. Gratinér under grill i cirka 10 minutter.

Servering:
Servér spejlæggene ovenpå bøfferne. Servér sauce parisienne og ovnbagte tomater til.