Du skal bruge
Hakkebøffer:
500 g hakket oksekød
salt og peber
1 tsk estragon
2 spsk purløg
Sauce parisienne:
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 æggeblommer
1 tsk salt
2 spsk citronsaft
1 spsk grov sennep
1 spsk dijonsennep
3 dl olivenolie
2 spsk hakket persille
Spejlæg:
4 æg
smør
Bagte tomater:
4 tomater
salt
peber
1 spsk olie
50 g revet ost
1 spsk frisk basilikum
Sådan gør du
Hakkebøffer:
Bland de hakkede krydderurter i oksefarsen og form til 4 hakkebøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstof 5 minutter på hver side til de er svagt rosa.
Sauce parisienne:
Hak løg og hvidløg fint. Rør æggeblommer og salt sammen med en håndmikser til blandingen er sej. Tilsæt citronsaft og de to slags sennep, rør olien i mens der køres på lav hastighed på håndmikseren. Husk at hælde olien i en tynd stråle, så mayonnaisen ikke skiller. Tilsæt løg, hvidløg og hakket persille.
Spejlæg:
Slå æggene ud på en pande og steg i smør ved middelvarme.
Bagte tomater:
Halvér tomaterne, sæt på bagepapir på bageplade, kom lidt olivenolie på og krydr med salt, peber, hakket basilikum og revet ost. Gratinér under grill i cirka 10 minutter.
Servering:
Servér spejlæggene ovenpå bøfferne. Servér sauce parisienne og ovnbagte tomater til.