Grøn tærte


  • Grøn Tærte
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 springform (18 cm i diameter)

1 pk færdiglavet tærtedej

lidt smør til springformen



Æggemasse:

4 æg

1½ dl fløde 13 %

100 g mascarpone eller flødeost natural

Fyld:

1 spsk olivenolie

200 g forårsløg

1 fed hvidløg

2 pot brøndkarse

2 spsk frisk estragon og frisk timian

salt

kværnet peber

Pynt:

150 g gulerødder

Sådan gør du

Smør springformen og kom tærtedejen i – gerne op til kanten. Stil formen på køl.

Æggemasse:
Lav æggemassen ved at piske æg, fløde og mascarpone/flødeost naturel sammen.

Varm panden op med lidt olivenolie og sautér finthakket forårsløg og knust hvidløg. Tag panden af varmen og vend brøndkarse, estragon og timian i. Krydr med salt og kværnet peber.
Kom grøntsagerne og derefter æggemasen i formen.

Bag tærten ved 200 °C midt i ovnen i 35-40 minutter – eller til den føles fast i æggemassen.

Servér med gulerodsstrimler og eventuelt kartofler, dijonsennep og groft brød. Bag ved 200 °C midt i ovnen i 35-40 minutter.

Servering:
Servér dressingen ved siden af i en lille skål og med masser af godt groft brød til.