Du skal bruge
1 springform (18 cm i diameter)
1 pk færdiglavet tærtedej
lidt smør til springformen
Æggemasse:
4 æg
1½ dl fløde 13 %
100 g mascarpone eller flødeost natural
Fyld:
1 spsk olivenolie
200 g forårsløg
1 fed hvidløg
2 pot brøndkarse
2 spsk frisk estragon og frisk timian
salt
kværnet peber
Pynt:
150 g gulerødder
Sådan gør du
Smør springformen og kom tærtedejen i – gerne op til kanten. Stil formen på køl.
Æggemasse:
Lav æggemassen ved at piske æg, fløde og mascarpone/flødeost naturel sammen.
Varm panden op med lidt olivenolie og sautér finthakket forårsløg og knust hvidløg. Tag panden af varmen og vend brøndkarse, estragon og timian i. Krydr med salt og kværnet peber.
Kom grøntsagerne og derefter æggemasen i formen.
Bag tærten ved 200 °C midt i ovnen i 35-40 minutter – eller til den føles fast i æggemassen.
Servér med gulerodsstrimler og eventuelt kartofler, dijonsennep og groft brød. Bag ved 200 °C midt i ovnen i 35-40 minutter.
Servering:
Servér dressingen ved siden af i en lille skål og med masser af godt groft brød til.