Græske pandekager

8 stk


  • Graeske Pandekager
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Pandekager

2 økologiske æg

2 dl mælk

1 spsk olie

50 g fuldkornsspeltmel

50 g hvedemel

½ tsk salt

50 g sorte oliven, udstenede

olie til stegning

 

Tomatsirup

2 pk cherrytomater

50 g bær eddike

50 g rørsukker

 

Fyld

300 g lammemørbrad (evt. culotte i mindre stykker)

2 rødløg, i skiver

2 grønne peberfrugter, i strimler

1 squash, i mindre stykker

3 fed hvidløg, hakket

frisk rosmarin, hakket

100 g fetaost

salt og peber

 

Tzatziki

1½ dl græsk yoghurt

2 fed hvidløg

1 agurk, revet

Sådan gør du

Pisk æg og halvdelen af mælken sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt den sidste mælk til konsistensen er cremet og lad dejen trække lidt. Bag pandekagerne gyldne på en slip-let pande i lidt olie.

Del cherrytomaterne og tryk kernerne ud i en gryde. Kog kerner og lage ned med bær eddike og sukker til sirupskonsistens – gem tomatkødet.

Brun lammekødet på en varm pande. Tilsæt rødløg, peberfrugter, squash, hvidløg, rosmarin og skru lidt ned for varmen. Færdigsteg lammemørbraden til den er rosa og grøntsagerne møre (vend tomaterne i til sidst).

Smag yoghurten til med hvidløg og tilsæt revet agurk. Fordel grøntsagerne på pandekagerne sammen med fetaosten, og servér dem med skiver af lammekødet, tomatsirup og tzatziki.