Du skal bruge
Pandekager
2 økologiske æg
2 dl mælk
1 spsk olie
50 g fuldkornsspeltmel
50 g hvedemel
½ tsk salt
50 g sorte oliven, udstenede
olie til stegning
Tomatsirup
2 pk cherrytomater
50 g bær eddike
50 g rørsukker
Fyld
300 g lammemørbrad (evt. culotte i mindre stykker)
2 rødløg, i skiver
2 grønne peberfrugter, i strimler
1 squash, i mindre stykker
3 fed hvidløg, hakket
frisk rosmarin, hakket
100 g fetaost
salt og peber
Tzatziki
1½ dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 agurk, revet
Sådan gør du
Pisk æg og halvdelen af mælken sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt den sidste mælk til konsistensen er cremet og lad dejen trække lidt. Bag pandekagerne gyldne på en slip-let pande i lidt olie.
Del cherrytomaterne og tryk kernerne ud i en gryde. Kog kerner og lage ned med bær eddike og sukker til sirupskonsistens – gem tomatkødet.
Brun lammekødet på en varm pande. Tilsæt rødløg, peberfrugter, squash, hvidløg, rosmarin og skru lidt ned for varmen. Færdigsteg lammemørbraden til den er rosa og grøntsagerne møre (vend tomaterne i til sidst).
Smag yoghurten til med hvidløg og tilsæt revet agurk. Fordel grøntsagerne på pandekagerne sammen med fetaosten, og servér dem med skiver af lammekødet, tomatsirup og tzatziki.