Du skal bruge
375 g grønne bønner
250 g hakket oksekød
2 løg
½ dl tomatketchup
½ tsk salt
½ tsk peber
2 æg
1 dl mælk
smør
hakket persille
Råstegte kartofler:
500 g kartofler
cirka 4 spsk olie til stegning
salt
peber
Sådan gør du
Læg de optøede og afdryppede bønner i et smurt gratinfad.
Svits det hakkede kød i lidt smør på panden, tilsæt salt og peber og hæld kødet over bønnerne. Svits løgene på panden og fordel dem over kødet sammen med tomatketchup i små klatter.
Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen. Læg smør i klatter på og drys den hakkede persille over.
Bag i ovn til farsfadet har en rødbrun og sprød overflade og kødet er gennemstegt, cirka 30 minutter ved 200 °C.
Råstegte kartofler:
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og tør dem i et klæde. Opvarm olien til den er stegeklar. Vend kartoflerne ofte mens de steger gyldne og møre.