Du skal bruge
1 rulle frisk butterdej, cirka 250 g
1 æg
Fyld:
200 g asparges
4 æg
6 skiver mager bacon eller parmaskinke
salt
kværnet peber
Tilbehør:
Romainesalat eller anden frisk grøn salat
froft brød
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 °C.
Rul butterdejen ud på bagepapir. Pensl med pisket æg og læg 6 skiver bacon eller parmaskinke på – ikke helt ud til kanten. Bages ved 200 °C i cirka 15 minutter til dejen er puffet op og er gylden. Tag den ud af ovnen, og prik med en gaffel på midten af dejen, så der kommer en kant rundt.
Stil ovnen på 220 °C.
Skær bunden af aspargsene og blanchér dem. Fordel aspargsene på tærten og slå æggene ud imellem dem. Bages videre ved 220 °C i cirka 8 minutter til æggene er næsten stivnet. Krydr med salt og kværnet peber.
Tilberedingstid i alt: 45 minutter.
Servering:
Servér med salat og groft brød.