Verdens bedste æggemad
med estragon-mayo
Du skal bruge
Æggemad:
4 økologiske æg
4 skiver rugbrød
2 tomater i skiver
salt og peber
mayonnaise eller kold estragon-mayo
frisk purløg
Kold estragon-mayo:
1 dl pasteuriserede æggeblommer
1 citron
½ dl hvidvinseddike
½ dl koldpresset rapsolie
1 bdt frisk estragon
Sådan gør du
Kog æggene i cirka 7 minutter. Lad dem blive kolde, pil dem og skær dem i skiver. Skær tomaterne i skiver. Læg æg, tomater, hjemmelavet mayo, salt og peber på et stykke brød. Pynt med finthakket purløg.
Pisk pasteuriseret æggeblomme, presset citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. Tip skålen på skrå og fortsæt piskningen til at konsistensen er tyk. Hak estragonen fint og bland det i. Smag til med salt, peber og citron.