Verdens bedste æggemad

med estragon-mayo


  • Verdens bedste æggemad
Forfatter: Claus Holm

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Æggemad:

4 økologiske æg

4 skiver rugbrød

2 tomater i skiver

salt og peber

mayonnaise eller kold estragon-mayo

frisk purløg 

 

Kold estragon-mayo:

1 dl pasteuriserede æggeblommer

1 citron

½ dl hvidvinseddike

½ dl koldpresset rapsolie

1 bdt frisk estragon

Sådan gør du

Kog æggene i cirka 7 minutter. Lad dem blive kolde, pil dem og skær dem i skiver. Skær tomaterne i skiver. Læg æg, tomater, hjemmelavet mayo, salt og peber på et stykke brød. Pynt med finthakket purløg.

Pisk pasteuriseret æggeblomme, presset citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. Tip skålen på skrå og fortsæt piskningen til at konsistensen er tyk. Hak estragonen fint og bland det i. Smag til med salt, peber og citron.