Pita med tun


  • PITA TUN
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dressing:

5 ansjoser

2 fed hvidløg

2 spsk dijonsennep

1 spsk oliven u. sten

1/2 dl hvidvinseddike eller

1 citron, saft og skal

1 dl olivenolie

50 g reven parmesanost

1 ds tun i vand

2 pitabrød

4 skiver bacon

4 æg

1 tsk chilisalt

5 cornichoner eller drueagurker

1 icebergsalat

1 spsk Thai Lemon

friske skud af dild og andre krydderurter

Sådan gør du

Dressing:

Hæld ansjoser, pillet hvidløg, sennep, oliven samt hvidvinseddike eller saft og skal af en citron op i en blender. Sæt fuld skrue på, og kør i et minut. Hæld olien på i en tynd stråle, mens blenderen kører. Tilsæt ost.

Åbn dåsen med tun, og lad den dryppe af. Hæld den i en skål. Kør dressingen henover. Lun brødet, og fyld det med tun og dressing, eller lad folk gøre det selv.

Steg bacon, og læg det i et lille fad. Kog æggene smilende. Del æggene, drys med chilisalt, og læg dem i en skål.

Bland fintsnittede drueagurker, skyllet, plukket salat og Thai Lemon i en smuk skål. Lav evt. også en skål med friske skud af dild og andre pivfrække krydderurter – lige til at nappe af.

Sæt alle de små skåle og fade ind på bordet.