Kikærte-æggeblinis
med ristet kylling
Du skal bruge
Blinis:
100 g hvedemel
50 g kikærtemel/flækærtemel
100 g havregryn
50 g fuldkornsmel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 spsk honning
3 spsk rapsolie
2 dl kærnemælk
2 økologiske æg
Avokadodyp:
2 avocadoer
2 fed hvidløg
salt og peber
1 citron, saft og skal
evt. 1 spsk jordnøddeolie
lidt Tabasco-sauce
Kylling:
600 g kyllingeinderfilet
Sådan gør du
Blinis:
Bland de tørre ingredienser og de ’våde’ ingredienser i hver sin skål. Hæld de tørre ingredienser over i skålen med de våde og rør til dejen er klar.
Varm panden op, læg lidt smør på og steg blinis i ønsket størrelse. Ikke for små, cirka 2 spsk dej på panden pr. blini.
Avokadodyp:
Pil avocadoer, skær dem i små stykker og mos med en gaffel i en skål. Tilsæt finthakket hvidløg, salt, peber og citronsaft/skal. Hæld evt. en sjat jordnøddeolie i og smag til med et par dryp Tabasco-sauce.
Kylling:
Rist kyllingefileterne på panden i 10 minutter og krydr med salt og peber.
Server blinis med kylling og dyp på toppen.