Kikærte-æggeblinis

med ristet kylling


  • Kikærte-æggeblinis
  • Brunchbord
Forfatter: Claus Holm

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Blinis:

100 g hvedemel

50 g kikærtemel/flækærtemel 

100 g havregryn

50 g fuldkornsmel

3 tsk bagepulver

1 tsk salt

3 spsk honning

3 spsk rapsolie

2 dl kærnemælk

2 økologiske æg

 

Avokadodyp:

2 avocadoer

2 fed hvidløg

salt og peber

1 citron, saft og skal

evt. 1 spsk jordnøddeolie

lidt Tabasco-sauce

 

Kylling:

600 g kyllingeinderfilet

Sådan gør du

Blinis:
Bland de tørre ingredienser og de ’våde’ ingredienser i hver sin skål. Hæld de tørre ingredienser over i skålen med de våde og rør til dejen er klar.

Varm panden op, læg lidt smør på og steg blinis i ønsket størrelse. Ikke for små, cirka 2 spsk dej på panden pr. blini.

Avokadodyp:
Pil avocadoer, skær dem i små stykker og mos med en gaffel i en skål. Tilsæt finthakket hvidløg, salt, peber og citronsaft/skal. Hæld evt. en sjat jordnøddeolie i og smag til med et par dryp Tabasco-sauce.

Kylling:
Rist kyllingefileterne på panden i 10 minutter og krydr med salt og peber. 

Server blinis med kylling og dyp på toppen.