Grillet aubergine med humus


  • Livskraft Slide4
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Grillet aubergine:

1 aubergine

1 tsk salt

1 tsk. Olie

1 stk. Citron, saft og skald

 4 kogte Livskraft æg, pillede og vendt med citronsaft og salt

 

Yoghurt: 

2 dl fed yoghurt

1 fint hakket skalotteløg

1 spsk. kold presset rapslie

Salt og peber

 

Dansk homus:

100 gram tørrede flækærter

1 dl kold presset rapseolie

1 fed hvidløg, fint hakket

Lidt blandet friske finthakket urter

2 Livskraft æg, hårdtkogt, afkølet og blommen pilles ud og deles i 2, bruges til at pynte med

 

Sådan gør du

Grillet aubergine:

Start med at varme en pande op, så den er brand varm. Kom lidt olie på panden og stegaubergine skiverne sprøde på begge sider, som er skåret  i ca.1 cm tykke skiver. Lad dem tørre lidt og kom lidt citron saft og skal på. Krydr med lidt salt.

Kom de kogte hakkede æg på auberginen og rul det stramt sammen

 

Youghurt:

Kom yoghurt op i en lille skål, tilsæt løg og olien,  og røres rundt i 15 sekunder, smag til med salt og peber.

 

Dansk homus:

Flækærterne sættes i blød i ca. 20 minutter. Skift vandet og kog dem i ca. 20 minutter. Alt blendes herefter i 5 min, tilsæt olien i tynd stråle, til en lind konsistens, og smages til med salt.   Afpyntes herefter med Livskraft æggene.