Fuldkornspariserbøf

af kylling og spejlæg med salat i flere farver


  • Fuldkornspariserbøf
Forfatter: Claus Holm

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

600 g hakket kyllingekød

salt og peber

1 rå rødbede

saft af en citron

4 skiver grov- eller fuldkorntoast

4 økologiske æg

2 rødløg

50 g capers

50 g peberrod

sure agurker 

gulerod

Sådan gør du

Form 4 kyllingebøffer á 150 g pr. stk. og hak forsigtigt på kryds og tværs med en kniv. Varm en slip-let pande og læg bøfferne på. Steg dem 4-5 minutter. Krydr med salt og peber. 

 Skræl rødbeden og riv den på et groft rivejern. Vend med citronsaft og salt. 

 Rist toastbrød på en pande eller i en brødrister, og lav 4 spejlæg.

Anret brød og kyllingebøf på en tallerken. Pynt med skiveskårne rødløg, capers, revet rødbedesalat – og spejlæg. Skal den toppes med friskhøvlet peberrod? Ja tak. Og så lige lidt hakkede sure agurker og revet gulerod henover.