Solskinsmayo


  • SPROEDT GROENT DYP
Forfatter: Claus Holm for HEDEGAARD

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 bdt radiser

1 bdt asparges

4 gulerødder

1 agurk

salt

forskellige krydderurter efter eget valg

 

Solskinsmayo:

1 dl pasteuriseret æggeblomme

1 citron, saft

1/2 dl hvidvinseddike

1/2 dl koldpresset rapsolie

1 bdt estragon, skyllet og hakket

1 spsk tomatsalt

1 tsk karry

Sådan gør du

Skær alle de dejlige danske grøntsager, f.eks. radiser, asparges, gulerødder og agurk, i stave. Vend dem med salt og friske, finthakkede urter. Server i en lille potte med solskinsmayo.

Solskinsmayo:

Pisk pasteuriseret æggeblomme, citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. Tip skålen og pisk videre, mens rapsolien hældes på i en tynd stråle. Bliv ved med at piske til konsistensen er tyk. Bland finthakket estragon i, og smag til med tomatsalt, karry og citron.