Smilende æg

med grønne asparges og sennepscreme


  • Smilende Æg Med Grønne Asparges
Antal personer: 6

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 bdt friske grønne asparges

6 små æg

½ tsk groft salt

lidt olie

Sennepscreme

2 pasteuriserede æggeblommer

1½ spsk vand

2 spsk dijonsennep med honning

¾ tsk groft salt

friskkværnet peber

1 dl frisk klippet purløg

2 dl cremefraiche


Tilbehør:

ristet brød eller flütes

Sådan gør du

Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem. Lad en grill-pande blive godt varm. Pensl aspargesene med lidt olie og grill dem på 2 sider – i alt cirka 5 minutter. Drys dem med salt.

Sennepscreme:
Hæld æggeblommer, vand og sennep i en tykbundet gryde og pisk det sammen ved jævn varme i cirka 6 minutter – blandingen må ikke koge. Tag gryden af varmen og vend salt, peber, purløg og cremefraiche i.

Smilende æg:
Kog æggene i 6 minutter og læg dem i koldt vand i cirka 1 minut. Pil og halvér dem.

Servering:
Fordel sennepscreme på tallerkener. Læg de grillede asparges og halve æg på cremen og servér straks sammen med ristet brød eller flûtes.