Du skal bruge
1 bdt friske grønne asparges
6 små æg
½ tsk groft salt
lidt olie
Sennepscreme
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ spsk vand
2 spsk dijonsennep med honning
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl frisk klippet purløg
2 dl cremefraiche
Tilbehør:
ristet brød eller flütes
Sådan gør du
Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem. Lad en grill-pande blive godt varm. Pensl aspargesene med lidt olie og grill dem på 2 sider – i alt cirka 5 minutter. Drys dem med salt.
Sennepscreme:
Hæld æggeblommer, vand og sennep i en tykbundet gryde og pisk det sammen ved jævn varme i cirka 6 minutter – blandingen må ikke koge. Tag gryden af varmen og vend salt, peber, purløg og cremefraiche i.
Smilende æg:
Kog æggene i 6 minutter og læg dem i koldt vand i cirka 1 minut. Pil og halvér dem.
Servering:
Fordel sennepscreme på tallerkener. Læg de grillede asparges og halve æg på cremen og servér straks sammen med ristet brød eller flûtes.