Du skal bruge
4 sk brød
1 æg
2 dl olivenolie
1/2 tsk sennep
1 fed hvidløg
2 stilke blegselleri
2 daddeltomater
1 gulerod
1 rødbede
1 hjertesalat
1 majroe
1 kinaradise
Sådan gør du
Brødkrumme:
Smuldr 4 skiver brød fra dagen før. Smelt en lille klat smør på en pande. Når smørret bruser, tilsæt brødet. Rør konstant indtil brødet er ristet, læg det på fedtsugende papir.
Kog æggene i 10 minutter til de er hårdkogte. Pil dem og mos gennem en sigte. Tilsæt olivenolie og sennep. Smag til med salt.
Rens grøntsagerne og skær i forskellige former. Skær dem tyndt, så de er behagelige at spise. Vend grøntsagerne med et par dråber god olivenolie og krydr godt med groft salt og peber. Lad grøntsagerne hvile i cirka 1 times tid, dryp dem af.
Servering:
Anret spontant på et stort fad sammen med den færdiglavede, kogte æggemayonnaise og brødkrumme.