Du skal bruge
Pandekagedej:
2 dl mel
1/4 tsk salt
2 æg
2-2½ dl mælk
smør til bagning
Flødeostefyld:
200 g flødeost naturel
2 spsk citronsaft
citronskal, usprøjtet
140 g peberfrugt
dild eller purløg
60 g rødløg
200 g varmrøget laks (eller røget laks)
salt
peber
Neutrale tandstikker (42 stk)
Pynt:
basilikumblade
Sådan gør du
Pandekagedej:
Bland mel og salt. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Lad det stå i 30 minutter. Smelt lidt smør til bagning. Bag 6 pandekager og lad dem derefter afkøle.
Flødeostefyld:
Bland flødeost med citronsaft, citronskal, peberfrugt, dild eller purløg og rødløg. Skær laksen i små tern og vend den i og smag til med salt og peber.
Fordel blandingen på de afkølede pandekager og rul dem sammen til en roulade. Kom film uden om og sno enderne som et bolsje. Læg rullerne på køl nogle timer.
Servering:
Skær hver pandekage i cirka 7 stykker. Sæt en tandstik i hvert rouladestykke for at holde sammen på det. Pynt med et blad basilikum og servér.
Tips:
Fyldet kan også kommes på et stykke ristet rugbrød eller flütes.