Kaviarmousse

med rejer og sauce verte


  • Kaviarmousse Med Rejer Og Æg 612X612
Antal personer: 8

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 blade husblas

4 hårdkogte æg

1 glas rød kaviar

1 glas sort kaviar

1 tsk revet løg

2½ dl cremefraiche

2 spsk mayonnaise

saft af ½ citron

salt og peber

½ bundt dild

100 g rejer (fra frost)


Sauce Verte:

200 g mayonnaise

½ tsk salt

1 tsk sukker

peber

2 tsk dijonsennep

3 spsk hakket purløg

2 spsk hakket dild

2 spsk hakket persille

3 tsk vineddike

3 spsk cremefraiche 18 %


Pynt/tilbehør:

200 g rejer (fra frost)

feldtsalat

citronbåde

flûtes

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Hak æggene og bland dem i en skål sammen med kaviar. Bland revet løg, cremefraiche, mayonnaise og citronsaft i og smag til med salt og peber. Bland klippet dild i.

Form: En stor randform eller små portionsramekiner.

Skyl formen/ramekinerne i koldt vand og kom rejerne i bunden. Smelt husblassen i vandbad, afkøl let og hæld i kaviarmassen, mens der røres godt rundt. Hæld massen i formen/ramekinerne og sæt det i køleskabet.

Sauce Verte:
Rør mayonnaisen op med salt, sukker, peber og dijonsennep. Tilsæt hakkede krydderurter. Rør cremefraiche i til en passende konsistens opnås (må ikke være for tynd).

Servering:
I løbet af 2-3 timer er kaviarranden stivnet. Vend den ud på et fad med feldtsalat og pynt med rejer og citron. Servér sammen med sauce verte og flûtes.