Flødestuvede hvide asparges
med pocherede æg, løvstikke og citronskal
Du skal bruge
10 hvide asparges
2 dl piskefløde
6 stilke løvstikke
1 citron
2 økologiske æg
1 spsk hvidvinseddike
Sådan gør du
Skræl de hvide asparges og knæk bunden af, da det nederste af aspargsen er træagtigt og sejt. Man kan med stor succes gemme skrællerne og koge en lille suppe på dem til en anden gang.
Skær de hvide asparges i passende stykker og kom dem i en gryde sammen med piskefløden. Lad det småsimre i cirka 10 minutter til væsken er tyk og cremet. Tilsæt de plukkede løvstikkeblade og friskrevet citronskal for at knække fedmen.
Bring en liter vand i kog, smag til med salt og hvidvinseddike. Eddiken hjælper æggehviden med at samle sig rundt om ægget ved pocheringen. Lige inden ægget tilsættes, piskes væsken kraftigt rundt og æggene slås forsigtigt ud i væsken ét ad gangen.
Lad æggene simre til æggehviden er fast uden at æggeblommen bliver kogt – cirka 3 minutter.